NAGYPÉNTEKRE

  Megtekintés 9,845

Jenő KaloTV

Hónapja

Egyéni taragédiáink fontosságát messze felülmúlja a Nagypéntek Misztériuma!
Kalo tv.

Megjegyzés
Anikó Maczák
Anikó Maczák Hónapja
Drága TANÁR Úr! Az előadása figyelemre méltó - mint mindig......DE SZÁMOMRA MEGGYŐZŐBB LETT VOLNA A HIT MEGJELENÍTÉSE, HA ISTEN NAGYPÉNTEKEN MEGMENTI JÉZUST. Miért hagyta, hogy gyermekét megfeszítsék? Ez Isten döntése volt. Magára hagyta.......Ez nem szülőhöz méltó cselekedet.......A Földön az emberiség sorsát megváltoztató események gyilkoláshoz, öldökléshez, mészárláshoz, halálhoz kapcsolódnak. Ma is. MIÉRT? Mintha az emberek akkor tudnának csak elnyugodni, ha gyilkolnak........most sincs másként.....
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs Hónapja
Köszönjük Dràga Tanàr Úr!
Julianna Dunai
Julianna Dunai Hónapja
Tisztelt Kalo Jenő! Hiszem azt, hogy a nagy világvallások ismerete segít abban, hogy helyünket a világban megtaláljuk. Köszönöm, hogy ebben, a Húsvéthoz, nagypéntekhez kapcsolódó előadásában bölcs rálátásával, tudásával, az összefüggések megmutatásával, néhol meglepő ám elgondolkodtató nézeteivel segít az érdeklődőknek.
Veronika Palosi
Veronika Palosi Hónapja
Ezekben a nem könnyű időkben, kívánok annyi kegyelmet és erőt amivel a nehézségeket és az akadályokat le tudja győzni. A feltámadt Krisztus adjon jó egészséget és békét a szívünkben. Áldott Húsvétot kívánok!
Eva Schnider
Eva Schnider Hónapja
A LEGJOBB ELÖADÀSA AMIT EDDIG HALOTTAM. Köszönettel. 🙏
Edit Megyeri
Edit Megyeri Hónapja
Nagyon szèp,lelkisèg! Áldott ünnepeket kívánok!
Hermina Benedek
Hermina Benedek Hónapja
Áldás kísérje önt is.
Vilmosné Arató
Vilmosné Arató Hónapja
Hálásan köszönöm ezt a lebilincselő előadását!!
Ilona KSzijarto
Ilona KSzijarto Hónapja
Ismét hallhattam, a Tanár Úr bölcs szavait! Szinte átélhettem a nagy tragédiát, és azt, hogy a megváltó értünk emberekért áldozta életét!!!! Áldott szeretetteli Karácsonyt kívánok, szeretettel! Ilona
Éva Tódy
Éva Tódy Hónapja
" Mert csak én tudom, mi a tervem veletek -- így szól az ÚR -- jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok . " ( Jeremiás 29. 11. )
Attila Cseke
Attila Cseke Hónapja
❤️🙏
Lix Francesca Ildikó
Lix Francesca Ildikó Hónapja
Köszönöm ezt a "forditást" Hasonlóan gondolom én is. Én nem szeretem ezt az ünnepet! Krisztus halála nekem nem öröm, még akkor sem ha feldámadt mert az a szenvedés amin végig ment értünk mi nem érdemeljük meg!! Jó egészséget!
mucika
mucika Hónapja
Tisztelt Tanár Úr!Nagyon szépen köszönöm, sajnos a mai világban 60%Judás és többben hisznek és bíznak mint az Istenben 😥😥😥 Áldott békés Húsvéti ünnepeket kívánok családjával együtt.
Kata n.
Kata n. Hónapja
m.huload.info/cloud/25e4lbGIqKeOZYg/vide.html
Éva Magdolna
Éva Magdolna Hónapja
Félelmetesen szèp volt, pedig a legkisebb fèlelem sincs bennem! Úgy szàllt el ez a közel 40 perc, hogy èszre sem vettem. Hàlàs vagyok, vègtelenül! Àldott Nagypènteket kìvànok valamennyiünknek.
Diti Benedek
Diti Benedek Hónapja
Nagyon nagy híve lettem Önnek, mert végtelenül tisztán és világosan el tudta mondani mindazt, ami eddig félreérthetö volt! ( szàmomra) Köszönöm! Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Ilona Kovacs
Ilona Kovacs Hónapja
Köszönöm szépen a videót nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek. Jó Isten Áldja meg a munkájáért.
Katalin Sallós
Katalin Sallós Hónapja
Hallgatnám egész nap. Köszönöm.
Orsolya Török
Orsolya Török Hónapja
Ölellek 😍🙏
Klára Ambrus
Klára Ambrus Hónapja
Többször meghalgattam ès megértettem.Hálásan kószönöm ezt az üdv történetet értem értünk!🐰🐰
Varga Rita
Varga Rita Hónapja
Az Emberek egy csoportja feszítette meg Jézust és nem az összes Ember, hiszen sokan siratták és a szívük szakadt meg Érte még ma is! Tehát nem mi Emberek mindannyian! Nem azonosulok velük sem ebben sem más értelemben. Szemet-szemért, fogat-fogért! Ezt sem én találtam ki, és egyetértek vele! Jézus hiába vállalta ezt a hatalmas áldozatot, az Emberekért, -és itt most nyilván megint nem minden embert értek, - nem lettek jobbak, sőt rosszabbak! Csak körül kell nézni. És nem attól lesz könnyebb senkinek, ha a gyilkost szenvedni látja, mert bennünk gonoszság létezik és örülünk azok bajának, hanem mert létezik egyfajta Igazságérzet is. Ha nincs igazságszolgáltatás, elvadul mindenki, mint ezt napjainkban is naponta hallhatjuk, nincs büntetés, mindenki azt csinál, amit akar, de a becsületes embereket azokat keményen büntetik már azért is, ha önvédelmet alkalmaz egy bűnözővel szemben vagy akár koholmányok alapján is. Megbocsátani lehet és kell is, de a gyilkosság nem tartozik ebbe a kategóriába. Jézus tökéletes volt, Istenember, mi nem vagyunk azok, csak szeretnénk azok lenni, ki többé, ki kevésbé. És igen, van olyan ember, akinek nincs az a pénz.... amiért elárulna bárkit, megkárosítaná vagy egy ártatlan embert küldene a halálba. Nekem az előadásáról ezek a gondolatok jöttek elő. Sajnálom, hogy ebben nem értünk egyet! Ettől függetlenül továbbra is minden tiszteletem Tanár Úré, és szeretem az előadásait hallgatni! Nem gondolkodhatunk és érezhetünk egyformán, különbözőek vagyunk, de nagyon sok, sőt a legtöbb gondolatával, érzéseivel mindig azonosulok, mert én is úgy gondolom, és érzem. Helyettem mondja ki az én meglátásaimat. Köszönöm szépen! Áldott Húsvétot kívánok Önnek és kedves Családjának is!
Jenő KaloTV
Jenő KaloTV Hónapja
Lassan egy külön előadást tartok Önnek :)
Andrea Schmidt
Andrea Schmidt Hónapja
Hálásan köszönöm! 🙏🏻 A jó Isten áldja meg életét és további munkásságát! Boldog feltámadást, áldott húsvétot kívánok!
Kata Hosszufalussy
Kata Hosszufalussy Hónapja
Köszönöm. Mély igazságok és elgondolkoztató meglátások. A bevezető és a levezető zene fájdalmasan emlékeztet Magyarország nagypéntekére. Aki élt 1956-ban, tudja, mire gondolok.
Véseiné Gál Etelka
Véseiné Gál Etelka Hónapja
Köszönöm szépen! Áldott ünnepeket kívánok!
Erzsébet Futó
Erzsébet Futó Hónapja
Köszönöm szépen Tanár úr a tanítást! Áldott ünnepeket kívánok 😊
horka
horka Hónapja
i.sz 34 marcius 7.-en volt teljes napfogyatkozas Jeruzselemben reggel 5:50-kor..... Ez abban az evben Nisan honap 1. napja is volt egyben, ami a regi zsido naptari rendszerben az uj ev elso napja volt. Azonban Janos evangeliuma szerint Jezust Nisan ho 14. napjan feszitettek keresztre (azaz teliholdkor), ergo aznap nem lehetett termeszetes napfogyatkozas
horka
horka Hónapja
@Jenő KaloTV megneztem isz 33-ban Nisan 1et (marcius 17.-e), de csutortokre jon ki, igy Nissan 14 szerdara esne, ami Nagy Pentek eseteben nem tul szerencses. Azonban isz 32-ben Nissan 1 szombatra esett (marc 27), igy Nissan 14 (aprilis 9) pentekre jon ki. Ha Janos tanuvallomasa pontos, akkor isz 32-re tippelnek a fentiek alapjan! Bekes Nagy Penteket, es boldog Husvetot kivanok!
Jenő KaloTV
Jenő KaloTV Hónapja
A számításai jók, csak Jézus nem akkor halt meg.
Teca Bencze
Teca Bencze Hónapja
Köszönöm szivet-lelket megindító mély elemzését. Áldott húsvétot kívánok.
Agi Sagy
Agi Sagy Hónapja
Nagypéntek 10 óra van!Most hallgatam meg a nagypénteki tanítást, beszé det, nagyon tanulságos volt! Ilyen érthető és szinte plasztikus előadást még nem hallottam! Köszönöm!
Zsuzsa Fulop
Zsuzsa Fulop Hónapja
Köszönöm,Isten áldása önnel,Áldott Feltámadás Ünnepét!
Lászlóné Nagy
Lászlóné Nagy Hónapja
Köszönöm. ❤️
Toth Magdolna
Toth Magdolna Hónapja
SZERETETTEL BÉKÉS MEGEMLÉKEZÉST*** KÖSZÖNÖM A TANITÁST***
Toth Magdolna
Toth Magdolna Hónapja
SZERETET*** FÁJDALOM *** LELKÜNK ÖSSZETÖRÉSE*** SZÉP LÉLEK MEGBOCSÁJTÁSA AZ EMBERISÉGNEK***
Erika Vajda
Erika Vajda Hónapja
Köszönöm szépen!
Attiláné Szabó
Attiláné Szabó Hónapja
huload.info/cloud/zdiwzdN5p5iXh6o/vide.html
Mihályné Kolek
Mihályné Kolek Hónapja
Köszönöm, hogy szememet és fülemet "tisztogatta". Isten áldása.
Deákvári
Deákvári Hónapja
Természetesen amikor meghal az ember, a lény elválik a testtől és a homo sapiens testet eltemetik. Majd némi kaland után egy tabula rassaval egy új testhez kapcsolódik. Ennyit az újjá születésről. .................... Egyébként az alien-ektől el lehet kérni a PONTOS doksikat Jézus egész élet útjáról. Természetesen azt a videót is több beállításból IS, amikor Jézus a keresztre ugrott. Majd folytatja az életútját keleten. Majd folytatja az életét egy új testben. Azt hiszem ez így a Keresztény Egyháznak egy kicsit gáz.
Balatoni Napsugár
Balatoni Napsugár Hónapja
Akkor beszéljünk arról is, hogy a Kersztány Egyház megcsinálta az inkviziciót. Megcsinálta az Amerikai kontinensen a népírtást (az idián rassz meg semmisítéséről beszélek). De a jelen - jelenben is produkálja magát, amikor a pap bácsik az ölükbe ülteteik a kisfiúkat és megsimogatják a buksijukat. Úgyhogy melyik kersztény tudatról, melyik keresztény felfogásról is beszélünk ? Esetleg arról, hogy a jelenlegí Pápa támogatja és segíti idegen kúltúrájú és idegen vallású embertömegek Europába telepítését?
Jenő KaloTV
Jenő KaloTV Hónapja
Nem erről a kereszténységről beszéltem
Mária Terézia
Mária Terézia Hónapja
Balatoni!És ez mind azért van mert Judeakereszténység van.mit gondolsz más vallás tanítói nem ültetnek kisfiúkat az ölükbe?Csak divat lett a katolikusokat még ezzel is vádolni.Ennyi.
Ágnes Volena-Koczor
Ágnes Volena-Koczor Hónapja
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Ágnes Volena-Koczor
Ágnes Volena-Koczor Hónapja
A szív megszakad ! Nincsen szó !
Beáta Lengyel
Beáta Lengyel Hónapja
köszönöm
Erzsébet Szabó
Erzsébet Szabó Hónapja
Gyönyörű és stílusos volt a háttér. nekem az is sokat mondott...
Marika Hajdu
Marika Hajdu Hónapja
Köszönöm szépen! Isten áldja Önt is Kedves Tanár Úr! Megható volt.
Alica Stancz
Alica Stancz Hónapja
Köszönöm!ilyen jól elmagyarázva sosem hallottam még eddig,örökre megmarad bennem ez az esti előadás is.Áldja meg a jó Isten önt!
Viktoria Torok
Viktoria Torok Hónapja
Nagyon boldog husveti Ünnepeket kívánok es vigyázzon magára, Tanar Úr!
Fruzsina U
Fruzsina U Hónapja
Számomra minden Nagypéntek szinte fizikai fájdalmat jelent.... megkérdem magamtól , ha én is ott lettem volna a tömegben, mit kiáltanék? Áldott ünnepeket és boldog feltámadást mindenkinek!
Klara Klata
Klara Klata Hónapja
Köszönöm Kedves Jenő!! Én már régóta gondolkodom ezen a keresztrefeszítésen! Valahogy úgy érzem, hogy ez is a megfélemlítésnek a része volt és van! Valójában nem történt pont így!!! Na de ez is a saját véleményem! A lényeg az egészben pont az ahogy te is mondtad a SZERETET! Az emberek ezt kell megtanúlják, hogy így éljenek na de sem most sem akkor (amikor Jézus élt) a zsarnokok nem akarták és így akarták félelembe tartani az embereket, hogy ilyen ,,sztorikat" ,,találtak'' ki!! ( hát csak úgy diohéjban)! Kellemes Ünnepeket!!🤗🤗🤗
Anna Horváth
Anna Horváth Hónapja
Köszönöm szépen, áldott ünnepeket kívánok!⚘
Mihályné Kugler
Mihályné Kugler Hónapja
Köszönöm szépen.
Paxxxable
Paxxxable Hónapja
22:40 ha már ennyit idézek Steineről ezt még csak iderakom .. valszeg az 5-dik evangéliumba lett elveszélve szintén. ugye azt mondja hogy "az vesse rá az első követ aki sose vétkezett" Rajzol egy jelet a homokba ami azt jelentette hogy "majd a karma majd mindent elrendez" és útjára bocsátotta hogy "Többet ne Vétkezz"
Irka Bölcsföldiné
Irka Bölcsföldiné Hónapja
Köszönöm. Áldott nagypénteket! 🙏
Julia Pongracz
Julia Pongracz Hónapja
Vigyázzon ön is magára . Áldott ünnepet!
Paxxxable
Paxxxable Hónapja
utolsó gondolatként azért hozzáteszem .. Steiner az ötödik evangéliumban beszéli el hogy a kersztelő a sorsforfító pillanat .. amikoris a Naplény = Krisztus alászáll Jézus testébe .. és ez azért volt lehetséges .. mert Zarathauszta reinkarnációha volt Jézus és szépen preparálta a fizikai éter és asztráltesteket .. 30 éves koráig .. A keresztelés meg nem szimbolikus kis cseppentünk 1-2 csepp vizet a baba homlokára kategória volt úgy szimbolikusan .. hanem valódi beavatási "aktus" .. lényegileg féligmeddig vízbefolytották a keresztelendőt .. ha már nem nagyon vett leveőt akkor engedték fel ... szóval gyakorlatilag halálközeli élménye volt .. az étertest kivált a fizikaiból részlegesen ... ezért szokás Jézus keresztelését úgy ábrázolni ahogy ... Steiner Ötödik Evangélium tessék elolvasni
Imola Veres
Imola Veres Hónapja
Atanar ur is vigyazzon magara jo ejszakat varom anagyszombatielmelkedrst
Paxxxable
Paxxxable Hónapja
Krisztusnak is megvoltak minden vallásokban a különböző nevei .. ősidők óta tulajdonképpen .. és hát igen mind a Napra reflektált vagy azzal volt analóg .. a hinduknál pl Vishval Karman .. "A Mozdulatnault Mozgató" ... a perzsáknál a Ahura Mazda "A Nagy Aura" volt a neve .. tehát az ősi kultúrákban is tudtak róla és tisztelték csak máshogy nevezték .. azt hogy a jezsuitimus mit csinált a személyből azt hagyjuk is .. de Steiner azt is mondja valahol ha görögországon át válik a kereszténység világvallássá nem róma .. akkor nem a személyiségre nem Jézusra hanem Krisztusra az Istenségre épülne a dolog .. Róma spirituális értelemben is mindent patologizált .. A Szeretet és Fény Istene nevében csinálta az inkvizíciót, hugenották, albigensek, katharok, meg úgy nagyvonalakban mindnekinek a legalizált kivégzését aki nem értett egyet róma helytartójával. Az elmúlt 500 évben ezek reprezentánsai a jezsuiták, nemmelesleg minden külső hatalom és intézmény direkt vagy indirekt urai .. és mindezt a szeretet nevében
Imola Veres
Imola Veres Hónapja
Eleg lebetye
Mária Terézia
Mária Terézia Hónapja
Miért nem tanul meg értelmesen írni ? IMOLA V?
Paxxxable
Paxxxable Hónapja
Dubravszky Lacibá fogalmazza meg ezt még csodálatosan .. ...a latrok dolgát .. A jobbik latorhoz beszél így .. hogy még ma velem leszel a Paradicsomban ... amíg a bal meg csak ócsárolja ... Lucifer és Ahriman problematikája lelhető fel benne .. aminek nagyon mély okkult gyökerei vannak .. Ahogy Laci Bá magyarázza .... Lucifer megválthatóvá válik majd ... (Az Emberiség által) .. aki egy bukott Vénusz Isten) egy másik planetáris inkarnációban .. de Ahriman = Angra Mainju = Sátán . > Ármány .. sose ... majd csak visszakerület oda ahonnan idekerült midőn kitelt a "mandátuma" valami másik "teremtésből" Ahriman valami sokkal régebbi és rosszabbi gonosz mint Lucifer = Loki = Prométheusz .. más más mitológiákban más a nevük
Edit Radnai
Edit Radnai Hónapja
Paxxxable
Paxxxable Hónapja
Steiner talán az Inner Impulses of Evolution-ben mondta hogy ugye Krisztus megfeszítésével egyidőben más teljesen jogos és analóg megfeszítés is történt .. Érdekesség hogy mexikóban a Golgotai Misztérium idején talán a világtörténelem legnagyobb feketemágusát ...Manu közbenjárásával szintén megfeszítették és ezért nem terjedtek el... amerika felől a ... voodoo szerú fekete mágikus praktiálk Európában ... ajánlom a könyvet mindnekinek youtubeon hozzáférhető angolul .. Atlantean Impulses in the Mexican Mysteries By Rudolf Steiner (ez a legjobb része) Az már csak megint egy brutális karmikus vilátörtélelmi "fonák" hogy Manit is megfeszítették .. (másik testben, és korban) sokkal később perzsiában a gundesdepuri akadémián, ahol megintcsak olyan okkult feketemágiát kezdtek el tolni pont mint anno mexikóban ...
Paxxxable
Paxxxable Hónapja
@specialmountain ha te mondod
Paxxxable
Paxxxable Hónapja
reméljük a analógiás gondolkodás sorozat is folytatódik hamarosan ..Dubravszky LaciBá is írta valahol hogy az asztrológia jövője az analogikikus logkia nem a nyers matematika ..
Zsuzsanna Koncz
Zsuzsanna Koncz Hónapja
Tisztelt Tanár Úr! Köszönöm szépen a tanítást! Isten Áldja Önt!
Istvánné Márta Dóra
Istvánné Márta Dóra Hónapja
Köszönöm szépen. Áldott ünnepeket kívánok önnek és kedves családjának! Köszönöm ezt a végtelen bölcsességet. Emberből vagyunk,bármennyire igyekszünk is ,nem tudunk tökéletesek lenni,legalábbis Én.
NAGYSZOMBATRA
51:53
Jenő KaloTV
Megtekintés 10 E
TRUE Limits Of Humanity - The Final Border We Will Never Cross
11:41
Kurzgesagt – In a Nutshell
Megtekintés 5 M
DTK: Elviszlek magammal - Pásztor Erzsi
43:58
WMN Magazin
Megtekintés 81 E
"Egyvilágrend" - Dr. Drábik János előadása
1:50:06
Buda Környéki Televízió
Megtekintés 460 E
Beszélgetések - Egely György
1:31:36
László Halper
Megtekintés 180 E
"Szeretni bolondulásig"
55:56
Jenő KaloTV
Megtekintés 17 E
What the Trees Whisper About
1:18:05
Filmdzsungel Stúdió
Megtekintés 301 E
Ha Május van........
17:06
Jenő KaloTV
Megtekintés 12 E
Первый Парад Победы 24 июня 1945 года на Красной Площади
47:40
Советское телевидение. ГОСТЕЛЕРАДИОФОНД России
Megtekintés 1 M
Meddig tart még ez a járvány?
19:04
Jenő KaloTV
Megtekintés 12 E
TRUE Limits Of Humanity - The Final Border We Will Never Cross
11:41
Kurzgesagt – In a Nutshell
Megtekintés 5 M
DTK: Elviszlek magammal - Pásztor Erzsi
43:58
WMN Magazin
Megtekintés 81 E
SMINKES SZAKMA - Ebből tényleg meg lehet élni??
28:14
Utolsó tánc (viszlát faros) #faros #viszlátfaros
52:06
SzkiTon TV - Dú jú szpík ingliss?
1:27
SzkiTon TV
Megtekintés 208 E
Olivia Rodrigo - good 4 u (Official Video)
3:19
OliviaRodrigoVEVO
Megtekintés 19 M